Producten voor fuji olie europe (2)

Olijfolieanalyse

Olijfolieanalyse

De verplichte analyses: Een regulerend document van de Europese Commissie regelt de analyses van olijfolie: klik hier Een olijfolie moet voldoen aan een aantal fysisch-chemische parameters om geëtiketteerd te kunnen worden als VIERGE EXTRA, VIERGE of LAMPANTE (onbruikbaar voor consumptie binnen de EU). De verordening 2568/91 van 11 juli 1991, gepubliceerd in het Publicatieblad van de Europese Gemeenschappen, geeft de criteria die moeten worden gerespecteerd (zie schema hieronder). Het laboratorium LAHN biedt de gebruikelijke analyses van olijfolie aan: zuurindex, peroxide-index, UVK-meting (K270 – K232). Een zogenaamde "lampante" olie is onbruikbaar voor consumptie binnen de EU. Ze zijn bestemd voor olie-lampen, vandaar de kwalificatie "lampante". De analyses K232 EN K270 Deze fysisch-chemische metingen zijn indicatief voor de goede conservering van olijfolie.
Olijfolie - met Basilicum

Olijfolie - met Basilicum

Le Moulin Paschetta Henry biedt een breed scala aan hoogwaardige oliën. Sinds 1922 produceert en vervaardigt ons bedrijf olijfolie met aandacht voor duurzame landbouw en het behoud van traditionele technieken. De olijven worden handmatig geoogst met behulp van handmatige en pneumatische kammen om de kwaliteit van de olijven te behouden. Vervolgens malen we de vruchten met een eenvoudige mechanische techniek, zonder toevoeging van chemicaliën of temperatuurverandering. Aan het einde van deze bewerking verkrijgen we extra vierge olijfolie met een vrije zuurheid van minder dan 0,8%.